FAIRPLAY

Kegembiraan Kita Bersama Selamanya...
 
HomePortalGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Anda Mempunyai Masalah Posting Gambar?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 12
Join date : 08/05/2009

PostSubject: Anda Mempunyai Masalah Posting Gambar?   Sat May 09, 2009 2:38 am

Nak Post Gambar anda ? Senang Saja.... Ikuti Langkah-Langkah Dibawah...


Copy url anda di properties dan masukkan coding ini ->

senang kan ?..tak boleh gak ?


A T A U


1. klik button insert an image

2. korang akan masuk ke web https://servimg.com

3. masukkan password yang anda gunakan di forum #FAIRPLAY dan klik button import

4. Login

5. masukkan images yg korang nak post ke dalam box upload your image dengan klik button browse yg disediakan di dalam box.

6. bagi yang ingin memasukkan images yg anda telah survey dalam net sila masukkan url bg image tersebut.

7. selesai langkah 5@6... korang klik plak button HOST IT

8. Now kuar lak coding bg pic yg korang nak post kan tu... so sila pilih dalam colum HTML

9. Dalam colum html anda ada dua pilihan utk memasukkan images tersebut
pilihan pertama : utk saiz yang kecik@sederhana
pilihan kedua : utk saiz yang besar
aku nak suggestkan korang pilih la coding yang first

10. klik button COPY then korang paste kan kedalam box message anda...

11. klik button PREVIEWsebelum anda post tapi jikalau anda suda yakin... klik button POST
Back to top Go down
View user profile http://fairplaycrew.forumotion.com
 
Anda Mempunyai Masalah Posting Gambar?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FAIRPLAY :: Selamat Datang Ke Web Rasmi #FAIRPLAY :: Masalah Posting Gambar???-
Jump to: